Referat af 2. afdeling

Grusgraven i Sønder Plantage lå i dag søndag d. 14/6 spor til 2. Afdeling af Club La Santa Kids Cup. Dagens afdeling var lige som 1.afdeling i Bramming fyldt med god stemning, forventningsfulde børn og engagerede forældre. Feltet indeholder et godt mix af børn med meget forskellige forudsætninger for at køre Mtb løb. De mest rutinerede MTB børn kæmper om sejren, andre kæmper for lige at gøre det lidt bedre end sidst og nogle er helt nye, og her er det primære mål at gennemføre. Man fornemmer en god stemning på ruten, hvor børnene er gode til at give hinanden plads til at køre løbet på den måde, som det nu engang passer den enkelte bedst.

En dag med MTB løb er jo traditionelt fyldt med op og nedture, men børnene er som regel gode til at håndtere evt. modgang, og kæmpe sig ud af problemerne. Dagens løb var ingen undtagelse. Da der gøres klar til 1. start og der er kamp om at komme frem i forreste linje, må Dicte Rye Andersen fra Stauning-Dejbjerg MTB en tur i gruset, da hun bliver lidt klemt mellem et par andre ryttere. Dicte bliver heldigvis klar til start og gennemfører løbets fire omgange med smil på læben hele vejen rundt. Godt kørt. I samme start får Mille Frederiksen fra Varde Cykel Klub problemer med kæden på 1. omgang og nogle forældre må agere mekanikere ude på ruten, Mille kommer i gang igen dog som allerbagerst efter 1. runde. Det er tydeligvis ikke den placering Mille har forestillet sig, så hun kæmper alt hvad hun har lært og kører sig faktisk op på 2. pladsen til slut. Godt kæmpet af Mille. I U8 drenge klassen var der tæt løb, Jacob Emil Esfelt, Bertil Laumand Døssing og Victor Johansen kæmpede om sejren og til slut var der blot 8 sekunder fra nr. 1 til nr. 3. Det samme gjorde sig gældende i U10 drenge, hvor 3 drenge kørte sig helt ud i kampen om tredje pladsen og de 3 kom i mål ind for 5 sekunder. Det blev Frederik Johansen der løb med tredje pladsen og Mathias Ellegaard og William Jørgensen måtte denne gang nøjes med at være tæt på podiet.

Sådan er det med Club La Santa Kids Cup. Der er opture, der er nedture, der er børn der kæmper, der er forældre der hepper, det er fedt at være en del af, og vi som arrangører glæder os allerede til næste gang.

Så vi håber vi ses til 3. og sidste afdeling der køres i Blåbjerg søndag d. 9. August. Man kan tilmelde sig 3. afdeling indtil torsdag d. 6. august kl. 21.59

Billeder fra løbet kan ses på Varde Cykel Klubs facebook side.

Henrik Søndergaard-Nielsen

Arrangør gruppen

Varde Cykel Klub