Referat 3. afdeling

Tredje afdeling af Club La Santa Kids Cup blev afviklet på en varm sommerdag i Blåbjerg Plantage. 47 forventningsfulde børn var til start og det skulle bliver spændende at se hvordan det så ud med den fysiske form her efter en lang sommerferie.

Start 1: U8 og U10 Piger og Drenge.

I U8 piger var det igen Emilie T. Kristensen der tog sejren foran Dicte Rye Andersen, i dag var det Mathilde Ringtved der blev nr. 3 og dette blev også stillingen i det samlede klassement. U8 drenge klassen har så absolut være den mest ”livlige” i årets cup. Der er blevet givet og taget af et godt hjerte og de unge drenge har kørt efter princippet om at man skal dø i front, med cykelskoene på. De 6-7 drenge i klassen har slået hinanden på kryds og tværs, og det har været spændende at se hvordan de små drenge har kæmpet med sig selv og hinanden. I dagens løb fik Frederik Vestergård sin første podie plads i cuppen, og det blev endda det øverste trin da han tog sejren. Nr. 2 blev Victor Johansen, foran Bertil Laumand Døssing. Bertil’s 3. plads var nok til at han fik den samlede sejr foran Victor Johansen som nr. 2 og Jacob Emil Esfelt på 3. pladsen. U10 pige klassen har været fint besat med i alt 9 piger. Inden dagens afdeling var Kamma Bergholt og Mille Frederiksen helt lige efter at de begge havde en 1. og en 2. plads fra de to første afdelinger. Kamma var hurtigst i dag og vandt foran Mille og dermed blev det også Kamma der vandt den samlede cup foran Mille på 2. pladsen. I dagens løb kæmpede Rebecca Koch Rahbek sig til en flot 3. plads, men i det samlede klassement gik 3. pladsen til Josefine Vestergaard med to 3. og en 4. plads i de 3 afdelinger. U10 drenge blev ligesom de to første afdelinger vundet af Lucas Helth Hedegaard foran Magnus Søndergaard-Nielsen, så de to ryttere fik også de to øverste pladsen i den samlede cup. William Jørgensen der i alle tre afdelinger har lagt rigtig stærkt ud, var i dag mere ”holdbar” end ved de to første afdelinger og blev i dag en flot nr. 3. Dette var dog ikke helt nok til en samlet podieplads, idet Frederik Johansen med to 3. og en 4. plads fik den samlede 3. plads.

Start 2: U12 og U14 Piger samt U12 drenge.

I U12 Piger var Katrine Olsen rigtig godt kørende i dag og tog sin tredje 1. plads ud af tre.  Cille Frederiksen har været lige så stabil på 2. pladsen og dagens 3. plads gik til Camilla Koch Rahbek. Så den samlede stilling blev, Katrine som nr. 1 foran Cille og Camilla. U12 Drenge har været klassen med flest deltagere i årets cup. Victor Laumand Drue Nielsen der havde vundet de to første afdelinger var også hurtigste i dag og vandt for tredje gang. Rasmus Søndergaard-Nielsen fik i alt tre 2. pladser og dermed den samlede 2. plads. Hvis Victor og Rasmus var forholdsvis sikre på de to første pladser så var der til gengæld intens fight om 3. pladsen. Peder T. Kristensen og Christian Esfelt, havde begge mulighed for at få den tredje plads på podiet. Christian Esfelt lagde bedst ud og fik lavet et hul ned til Peder på de første omgange. Peder var dog ikke sådan at slå ud og cirka midtvejs i løbet fik han igen kontakt til Christian og omgangen efter kørte han forbi og kom op på løbets 3. plads, som han holdt til mål. I det samlede regnskab lå de to ryttere helt lige på point. Reglen er så den, at i tilfælde af point lighed er det den bedst placerede i den sidste afdeling der vinder, og dermed kunne Peder indtage den samlede 3. plads. U14 piger var igen en duel mellem Signe Møjbæk og Lizette Nikolajsen, og lige som de første afdelinger var det Signe der trak det længste strå. Så Signe fik den samlede sejr foran Lizette.

Resultater fra dagens løb og den samlede cup kan ses på www.kidsmtbcup.dk

Tilbage for arrangørgruppen er der så kun at sige tak til rytterne for deltagelse, til forældre og tilskuere for god opbakning, til sponsorer for sponsorater og til slut tak til Sigurd, Henrik og Ole, for hjælp med tidtagning og speak. Vi håber at se jer alle igen til Club La Santa Kids Cup 2016.

Billeder fra dagens løb kan ses på Varde Cykel Klub’s Facebook side.

Henrik Søndergaard-Nielsen

Arrangør gruppen

Varde Cykel Klub