Referat 1. afdeling i Bramming

Med afviklingen af 1. afdeling på 2. pinsedag i Bramming, kom Club La Santa Kids Cup 2015 godt i gang. Vi, i arrangør gruppen, havde igen i år valgt at starte cuppen i Bramming og med en god håndfuld lokale ryttere med i løbet, var det vist den rigtige beslutning. Så en tak til alle deltagere fra Bramming MTB for at bakke op om løbet, vi håber vi ser jer til de andre afdelinger også. Også en tak til de øvrige deltagere, som alt i alt var 53…

I første start var det klasserne U8 og U10 for såvel drenge som piger, der var på sporet. Ved de mindste piger i U8 var det Emilie T. Kristensen, der tog en sikker i sejr foran Dicte Rye Andersen og Alberte Skov Mejer. I U8 drenge var der hård kamp om pladserne. De første 6 ryttere kom i mål ind for to minutter og mellem flere af rytterne var der kun ganske få sekunder. Det blev Bertil Laumand Døssing, der løb med sejren, foran Victor Johansen. Jacob Esfelt blev nr. 3. I U10 piger var det de to klubkammerater Mille Frederiksen og Kamma Bergholt fra Varde Cykel Klub, der kæmpede om sejren. Mille lagde sig forrest fra start og selv om Kamma kæmpede godt løbet igennem, så holdt Mille 1. pladsen og med Josefine Vestergaard som nr. 3. I U10 Drenge blev der kørt rigtig stærkt fra start. Lucas Helth Hedegaard, der tidligere har triumferet i Club La Santa Kids Cup, fik ikke den bedste start og lå lidt tilbage i feltet, da rytterne kørte ud på ruten. Lucas tog dog tingene stille og roligt og allerede i starten af 2. omgang var han oppe som nr. 1 og der blev han resten af løbet. Magnus Søndergaard-Nielsen var ligesom Lucas også lidt sat i starten, men fulgte samme opskrift som holdkammeraten, og kørte sig stille og roligt op gennem feltet til en slutplacering som nr. 2. Frederik Johansen sluttede som nr. 3.

I Start 2 var ruten blevet udvidet lidt så U12 og U14 fik et par ekstra bakker med. Dette tiltag gav rytterne en rute på 1,5 km.  U12 piger blev vundet i suveræn stil af Katrine Olsen, Cille Frederiksen blev nr. 2 og Anna Skov Tranegaard blev nr. 3. De to vindere i de to øvrige klasser i denne start Signe Møjbæk i U14 piger og Victor Laumand i U12 drenge, kom fra starten til at ligge tæt sammen. Og når man nu begge har lavet hul til de efterfølgende i klasserne, så kan man jo lige så godt give sig til at kæmpe på tværs af klasserne.  Signe og Victor kæmpede løbet igennem, og der var sjældent mere end 10 meter mellem de to. Det blev Victor, der trak sig sejrrigt ud af den interne duel mellem de to vindere. I U14 piger blev Lizette Nikolajsen nr. 2 og i U12 Drenge kom Rasmus Søndergaard-Nielsen ind efter Victor som nr. 2 og Peder T. Kristensen blev nr. 3

Tak til alle, der på den ene eller anden måde hjalp til med afviklingen af løbet. Også en tak til alle deltagere både de lokale, og til dem der har lidt længere til løb i Sydvestjylland.

Anden afdeling køres i Søndre Plantages Grusgrav ved Varde søndag d. 14 juni. Man kan tilmelde sig 2. afdeling indtil torsdag d. 11. juni kl. 21.59